SEJADAH GEBU TERBAIK DI MALAYSIA

Solat adalah ibadah yang difardhukan ke atas setiap umat Islam. Solat didirikan lima kali sehari. Oleh kerana solat adalah ibadah yang paling penting bagi umat Islam, bermakna apa sahaja yang berkaitan dengan ibadah solat adalah sangat penting, termasuklah juga sejadah.

Seperti yang tertulis dalam Wikipedia, Sejadah (Bahasa Arab: سجادة sajjāda pl. سجاجيد sajājīd, atau musallah; Bahasa Turki: seccade atau namazlık; Bahasa Parsi: جانماز‎, Urdu: جانماز‎ jānamāz) merupakan hamparan kain yang digunakan oleh orang muslim sebagai hamparan antara tanah dan mereka yang bersolat bagi menjaga kebersihan, yang membabitkan sujud dan duduk di atas tanah.

https://ms.wikipedia.org/wiki/Sejadah

Sejadah menjadi alat bagi mendirikan solat dengan lebih selesa dan tenang. Tidak hairanlah sejadah yang gebu, tebal, selesa dan terbaik sangat penting agar solat juga menjadi lebih selesa.

Sejadah Gebu Terbaik

Apabila bercerita tentang sejadah yang lembut, pasti kita membayangkan sejadah tersebut tebal dan gebu.

Tebal tidak bermakna gebu

Tapi kita juga perlu tahu, tebal tidaklah bermakna gebu. Ini kerana ada saja sejadah yang tidaklah tebal tetapi gebu. Ini kerana ada saja sejadah yang agak nipis namun sangat gebu kerana menggunakan teknologi NASA.

Berteknologi NASA

Inilah rahsia sejadah yang kelihatan nipis namun sangat gebu. Rahsianya terletak pada span yang digunakan. Span yang terbaik untuk sesebuah sejadah adalah High Density Memory Foam. Memory foam ini adalah teknologi yang dibangunkan oleh NASA lebih 50 tahun yang lalu.

Dan kini, memory foam yang paling berkualiti, high density memory foam telah dibangunkan dan digunakan dalam My Sajjadah dari MommyHana.

Ringan Dibawa, Mudah Dibawa Ke Mana-Mana

Inilah yang penting bagi sesebuah sejadah yang gebu, iaitu ianya tidaklah berat. Bila sejadah itu tidak berat, ianya mudah dibawa ke mana-mana. Biasalah, jika sejadah itu gebu, biasanya ia tebal dan agak sukar untuk dibawa.

Namun, berbeza dengan My Sajjadah daripada MommyHana. Ianya terlihat nipis, ringan diangkut, mudah dibawa ke mana-mana, namun sejadahnya sangat gebu dan empuk kerana dibina daripada teknologi NASA.

Bukan Sekadar Gebu, Malah Boleh Dibasuh

Jika pakaian yang kita pakai ini pun, kita akan membasuhnya sekali sehari, bagaimana pula dengan sejadah kita? Sedangkan sejadah itulah yang kita gunakan untuk menghadap Ilahi.

Melihat situasi sebegini, MommyHana menghasilkan My Sajjadah yang bukan sekadar gebu, malah boleh dibasuh. Apa yang lebih menakjubkan, warna yang ada pada sejadah ini tidak akan luntur! Bahkan, MommyHana sendiri telah memberikan jaminan selama setahun ke atas sejadah mereka, membuktikan bahawa My Sajjadah ini benar-benar berkualiti tinggi.

Hanya yang Terbaik Untuk Ibubapa Di Luar Sana

Tidak hairanlah My Sajjadah daripada MommyHana boleh diangkat sebagai salah satu sejadah gebu yang terbaik di Malaysia.

  • Gebu dan lembut
  • Ringan
  • Corak yang menarik
  • Boleh dibasuh

Bagi anda yang mahu merasai sendiri kelembutan serta kegebuan My Sajjadah Adult, bolehlah dapatkannya di sini:

Leave a Reply

Your email address will not be published.